Doar de 4 minute ai nevoie pentru a te putea lămuri dacă merită sau nu să optezi pentru izolația cu spumă poliuretanică. Citește paragrafele de mai jos acum – cronometrul a pornit deja!

Minutul 1.

Ce este de fapt o izolație cu spumă poliuretanică?

Este o izolație termică obținută prin pulverizarea spumei poliuretanice direct pe suprafețele de izolat. Cu cât cei care fac acest lucru sunt mai specializați în spuma izolatoare, cu atât clădirea e izolată mai bine. O izolație cu spumă este de calitate dacă spuma e de calitate și la fel și lucrarea de aplicare a acesteia. Efectele ei se pot vedea în facturile mai mici la energie dar și într-o senzație de confort când stai în casă.

Spuma poliuretanică este supranumită material-minune în izolații, datorită avantajelor sale multiple, de care se bucură în continuare cei din țările dezvoltate economic ce și-au izolat astfel casele cu zeci de ani în urmă.  

Minutul 2.

Izolația cu vată nu merită? Dar cea din polistiren?

Vata minerală și polistirenul sunt materialele de izolații utilizate în mod clasic în țara noastră, gospodarii pricepându-se chiar să își izoleze singuri casa astfel. Dar, deși coeficientele lor de conductivitate termică sunt bune, coeficientul spumei poliuretanice cu celulă închisă este chiar de 5 ori mai bun.

În plus, faptul că spuma trebuie doar pulverizată, fără cadre, fără suporți, o ajută să pătrundă acolo unde nu ajunge nici vata, nici polistirenul și nici vreun alt material izolator. Practic, este ca o haină de iarnă cap-coadă, nici cu nasturi, nici cu fermoar, dar care totuși lasă pereții să respire. Iar vara e ca o haină vaporoasă care ține răcoare.

Minutul 3.

Unii spun că spuma poliuretanică ar fi un moft…

Spuma poliuretanică este pe nedrept ignorată de unele persoane, care nu ajung să o cunoască cu adevărat. Ca și la o mașină: un model modest de marcă modestă costă puțin dar și face probleme și necesită reparații dese, care pot doar să o repună pe roți, fără să o facă din nou ca nouă. Cu un model bun de mașină, de la o marcă bună, vei evita aceste probleme.

Dar dacă în cazul unui automobil poate fi vorba de un moft, în cazul casei în care tu trăiești și locuiești cu familia, casa care adăpostește cele mai de preț bunuri ale tale, atunci vrei să o izolezi cu ce e mai bun fără ca asta să însemne vreun moft, ci o necesitate!

Minutul 4.

Există undeva izolație cu spumă la preț accesibil?

Indiferent în ce oraș locuiești la casă sau îți ridici o casă, nu căuta doar izolație de spumă la preț bun. Caută mai degrabă izolație cu spumă poliuretanică preț bucurești, găsește aici o firmă nișată pe așa ceva și ea va veni din București acolo unde ești pentru ca tu să te poți alege cu o izolație de calitate foarte bună, aplicată foarte bine și care să te coste o sumă acum, dar care să îți aducă beneficii financiare constante pe toată viața – facturile la energie vor scădea simțitor.

Iar dacă la beneficii mai adaugi confortul termic și o sănătate mai bine întreținută acasă, atunci îți vei da seama că prețul este accesibil oricum, fiindcă există un foarte bun raport cost-beneficii.

Iar dacă la beneficii mai adaugi confortul termic și o sănătate mai bine întreținută acasă, atunci îți vei da seama că prețul este accesibil oricum, fiindcă există un foarte bun raport cost-beneficii.