Introducere

Google rulează folosind o combinație unică de software și hardware. Viteza poate fi atribuită algoritmului eficient de căutare, dar și miile de PC-uri pe care le-am strans intr-o retea pentru a creea un motor de căutare ultra rapid.

Inima programului nostru este PageRank (TM), un sistem de notare a paginilor dezvoltat de fondatorii nostrii Larry Page și Sergey Brin de la Universitatea Stanford. Si in timp ce noi folosim zeci de ingineri pentru a imbunatati fiecare aspect al Google-ului dupa un plan zilnic, PageRank continua sa ne furnizeze bazele pentru toate uneltele noastre de cautare.

PageRank explică

PageRank se bazeaza pe natura unica democratica a webului folosind vasta structura de legaturi ca indicator al valorii unei anumite pagini. In esenta, Google interpretează o legătură cu paginile A către pagina B ca un vot al paginilor A pentru pagina B. Dar Google se uită la mai mult decât volumul de voturi sau legaturi pe care o pagina le primeste; de asemenea analizeaza pagina ce strange voturile. Voturie stranse de pagini ce sunt ele insele “importante” au o mai mare greutate si ajuta alte pagini sa fie “importante”.

De retinut, cele mai bune pagini primesc un PageRank mai mare, de care Google tine cont de fiecare data cand efectueaza o cautare. Bine intele pentru tine paginile importante nu inseamna nimic daca nu se potrivesc cu cerintele tale. Asa, ca Google combina PageRank cu tehnici avansate de cauatare contextuala astfel incat Google sa-ti ofere pagini importante si relevante pentru tine. Google nu face numai sa contorizeze de cate ori o pagina este vizitata el examineaza si continua pagini (si continua pagini care au un link catre aceasta pagina) pentru a determina daca este interesanta pentru dumneavoastra.

Intreg, Nepatat, Integru Metodele. De cautare total automate ale lui Google fac interventia umana ineficienta, Cu toate ca pe pagina cu rezultate exista reclama explicita, Google nu vinde locuri printre rezultate (de exemplu nimeni nu poate cumpara un PageRank mai mare). O cautare cu Google este uzat, cinstita si o metoda obiectiva de a gasi pagini de inalta calitate cu informatii relevante pentru cautarea efectuata de dumneavoastra.

Motive sa folosesti Google

Pentru ca Google ofera cele mai relevante rezultate – cel dintai si cel mai rapid! Coplesitorul volum de informatii de pe web necesita un excelent serviciu de cautare pentru a face aceasta informatie accesibila si folositoare. Fara o unealta de cautare rapida si puternica, a gasi un anume website poate fi foarte dificil, daca nu impun.

Google pune web-ul în ordine. Google e destinat sa impuna ordinea in haosul informatiei. Este ceea ce un serviciu de căutare trebuie să fie; nu un repertoar, sau lista limitata, intretinuta manual a carei pozitii sa fie alocate o singura data de primul venit, ci o metoda inteligenta de a infatisa Internetul asa cum este el.

Google pune la dispozitia utilizatorilor mai mult de un miliard de URL-uri. Indexul Google, care cuprinde mai mult de 1 miliard de URL-uri, este cel mai bun și detine cea mai bogată colectie a celor mai utile pagini de pe Internet.

Google afiseaza doar paginile care includ termenii pe care i-ati introdus. Spre deosebire de multe alte motoare de cautare, Google afiseaza rezultatele care includ toti termenii cautarii, fie in textul paginilor, fie in adresa paginilor. Nu mai aveti parte de frustrarea data de pagini care nu au nimic in comun cu ceea ce cautati.

Google satisface cautarea dvs. intr-o singura pagina. Nu numai ca rezultate Google contin toti termenii cautarii, dar Google analizeaza si aranjarea acestora in pagina. Spre deosebire de multe alte motoare de căutare, Google acordă prioritate grupurilor termenilor de căutare. Favorizam rezultatele in care termenii cautarii dvs. sunt mai grupati, deci pierdeti mai putin timp cautand prin rezultate irelevante.

Google ofera un sumar relevant pentru fiecare rezultat. In loc de un sumar care nu se schimba niciodata, Google extrage textul care corespunde cererii dvs. Asta va salva timp si evita frustrari rezulta din incarcarea unor pagini nerelevante.

Google te poate face sa te simti norocos! Google excelează in a da drept sigur primul rezultat in cautari obisnuite, ca nume de companii. Suntem asa de increzatori, incat am instalat un buton “Sunt un norocos”, care va duce direct la situl dat de primul rezultat. Butonul “Sunt un norocos” este destinat sa va conduce rapid la informatia utila.

Google memoreaza pagini web. Google memorează multe pagini web in memoria sa pentru vi le putea pune dispozitivele in caz ca situl original nu este disponibil momentan. Utilizarea acestor pagini poate fi de multe ori mult mai rapidă decât calea obisnuită, chiar dacă informația ar putea să nu mai fie la zi.