Principalii factori pe care trebuie să ii iei în considerare atunci cand apelezi la o strategie de optimizare SEO sunt bugetul, nivelul de răbdare și ce rezultate vrei sa obtii in functie de business-ul pe care il ai. Totuși, dintr-un punct de vedere mai concret, care sunt diferențele reale dintr-un pachet cu costuri reduse față de unul cu costuri mai mari?  

Perioada

Una dintre cele mai mari diferențe de preturi seo între o opțiune low-cost față de un pachet de ultimă generație este timpul necesar pentru a obține rezultate. De exemplu, diferența dintre o opțiune de 1000 USD / lună față de o opțiune de 2000 USD / lună ar putea fi între 3-6 luni, în funcție de o serie de factori. Companiile care au un buget limitat, în general, vor trebui să aștepte mai mult pentru a vedea rezultate. Un element esențial al unei campanii SEO este crearea de conținut. Acest lucru poate veni într-o varietate de forme, cum ar fi bloguri, cărți albe, infografice și multe altele. 

Producția de conținut de ultimă generație – cum ar fi un ghid cuprinzător – este rezervată campaniilor cu buget mai ridicat. Aceste active digitale sunt extrem de bogate în conținut și pot fi folosite ca instrument de vânzare, piesă informativă sau distribuite pe platformele de socializare pentru o vizibilitate mai mare. Campaniile cu buget redus se concentrează pe elemente de conținut mai simple, cum ar fi blogurile de bază. De-a lungul timpului, aceste bloguri vor crea o rețea de conținut concepută pentru a spori paginile principale în clasament.    

Calitatea si cantitatea link-urilor

Cea mai importantă diferență se datorează construirii de link-uri. Există o mare varietate de tipuri de link-uri, dar aceste opțiuni inferioare se concentrează pe link-urile de bază: listări locale, directoare și postări pentru oaspeți. Link-urile funcționează în același mod – site-urile premium, cu impact, costă pur și simplu mai mult (în timp și bani) pentru a achiziționa link-uri de la site-urile mici, locale. Campaniile cu buget mai ridicat oferă flexibilitatea de a obține link-uri de calitate superioară.

Optimizarea

La începutul oricărei campanii, un site web necesită de obicei o revizuire și o optimizare minore. Aceasta variază de la îmbunătățirea vitezei paginii până la fixarea titlurilor și chiar reorganizarea conținutului de pe fiecare pagină. O diferență în opțiunile de stabilire a prețurilor este frecvența cu care se face această optimizare. Deoarece opțiunile cu costuri reduse au resurse limitate, optimizarea site-ului se face odată cu începerea campaniei. Acest lucru este orientat spre întărirea bazelor campaniei și asigurarea faptului că fiecare pagină de pe site are un cuvânt cheie stabilit și a fost optimizată pentru aceasta. Pentru pachetele premium, optimizarea este monitorizată și ajustată constant, iar problemele sunt rezolvate imediat ce apar. 

Ore de dezvoltare

Un element important pentru SEO este asigurarea site-urilor web mari, actualizate și rapide. Aceasta înseamnă că dezvoltarea continuă poate juca un rol important în performanța campaniei dvs. Campaniile cu buget mai ridicat includ dezvoltarea continuă integrată în buget. Aceste ore sunt dedicate pentru construirea de noi pagini pe site-ul dvs. web, îmbunătățirea aspectului și a designului și multe altele. Pe termen lung, acest lucru poate oferi economii solide companiei dumneavoastră.