Abilitatea de a purta negocieri si de a obtine rezultatele dorite in urma acestora este absolut necesara, pentru a avea parte de rezultatele dorite in mediul de afaceri. In plus, aduce foloase majore si in viata personala.

Echipa Brightway® are o bogata experienta in gandirea, crearea si punerea in aplicare a unor programe de dezvoltare profesionala si personala, traininguri, cursuri, simulari de business, team bulding-uri si workshop-uri. Unul dintre cele mai de succes programe se dovedeste a fi un curs negociere si persuasiune.

Programul se adreseaza unor categorii largi de profesionisti: manageri, reprezentanti comerciali, persoane din departamentul de achizitii si, in general, toti cei care doresc sa obtina rezultate mai bune in negocierile zilnice, deoarece au inteles ca acestea le decid viitorul.

Modalitatea de desfasurare a unui curs de negociere

Programul are la baza o simulare interactiva, pe parcursul careia participantii devin constienti de punctele lor forte, care ii ajuta in cea mai mare masura sa obtina ceea ce doresc. In paralel, inteleg si care sunt zonele vulnerabile, unde este nevoie de imbunatatiri. In momentul in care invata sa transforme foste slabiciuni in actuale atuuri, sansele lor de reusita cresc considerabil!

Trainerii pun accent pe diferentele dintre persuasiune si manipulare, definesc tipurile de negociere si pun in scena situatii cheie, in care fiecare participant iși poate folosi abilitatile.

In paralel, cursantii primesc un set de instrumente de persuasiune si comunicare pe care le vor putea aplica mai departe, atat in cadrul intalnirilor de afaceri, cat si in viata personala.

Beneficii pentru participanti si pentru organizatia din care fac parte

Participarea la un curs de negociere aduce avantaje multiple atat pentru fiecare persoana in parte, cat si pentru compania in care acestia lucreaza sau urmeaza sa lucreze.

Esentiala este, de pilda, explorarea unui set de factori emotionali care influenteaza deciziile interlocutorilor. De asemenea, se invata utilizarea unor elemente non-verbale pentru a rezona cu interlocutorul si pentru a intari argumentele prezentate.

Studiile de caz realizate la un curs de negociere sunt bazate pe exemple concrete din activitatea proprie, iar solutiile sunt de asemenea personalizate. Pentru descoperirea lor, sunt folosite instrumente cheie pentru pregatirea negocierii si este realizat un planificator dinamic. De asemenea, sunt analizate principalele tipuri de negociere si diverse tehnici de adaptare la situatii noi si neprevazute.

Compania in care lucreaza cursantii beneficiaza de pe urma faptului ca este realizata o radiografie a procesului de negociere in ansamblu, fiind dezvaluite actiuni concrete pentru eficientizarea acestuia la toate nivelurile.

Sunt dezvaluite instrumente de comunicare si de persuasiune aplicabile imediat in activitatea fiecarui angajat in parte, dar si la nivel organizational. In plus, sunt realizate strategii pentru stabilirea obiectivelor, analiza riscurilor si folosirea matricii SWOT in negocieri, referitoare la puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari. Pornind de aici, scopurile pot fi definite in felul urmator: construieste pe punctele tari, elimina punctele slabe, exploateaza oportunitatile si indeparteaza amenintarile!

In concluzie, participarea la un curs negociere te ajuta sa te cunosti pe tine insuti si, pornind de aici, sa devii capabil de performanta pe multiple planuri. Cariera ta va avea cu siguranta de castigat!