Cu totii folosim o imprimanta, indiferent ca este la birou sau acasa. Cu atat mai mult daca avem o imprimanta acasa, este nevoie sa inlocuim cartusul periodic. Exista doua variante pe care le avem la dispozitie, fie cumparam un cartus original, fie optam pentru unul compatibil. Cel mai probabil, cu totii suntem tentati sa credem ca modelele originale sunt cele mai bune si acestea reprezinta cea mai buna alegere pe care o putem face. Insa, adevarul este ca si cartusele compatibile fac o treaba excelenta. Afla mai multe informatii despre acestea in continuare.

Cartuse originale vs cartuse compatibile

Imprimanta este, fara indoiala, un dispozitiv care ne salveaza de multe ori, si in plus ne scuteste de timpul pierdut pentru a face un drum la un centru de copiere. Pentru a-ti usura sarcina de a alege un cartus potrivit, precum Cartuse Toner compatibile HP vom face un pic de lumina in ceea ce priveste principala diferenta dintre un cartus original si unul compatibil. Fiecare cartus in parte are un cod care iti indica modelul necesar. Cartusele originale sunt create chiar de producatorul imprimantei pe care o detii, in timp ce cartusele compatibile sunt realizate de alte companii si sunt perfect compatibile cu cele originale. Alegerea se face in functie de bugetul pe care fiecare utilizator il are disponibil, precum si in functie de nevoile de imprimare.

Ce trebuie sa stii despre cartusele compatibile

Aceste produse sunt mult mai accesibile ca pret decat cele originale. Asta nu inseamna ca nu fac o treaba buna si ca nu se merita sa investesti in ele. Din contra, pe termen lung acestea sunt cea mai buna investitie pentru ca vei reusi sa salvezi o multime de bani, bani pe care ii poti investi in altceva. Mai mult decat atat, daca obisnuiesti sa folosesti imprimanta foarte intens, atunci cu siguranta aceste cartuse sunt cea mai buna legere pe care o poti face. Doar imagineaza-ti cati bani ar trebui sa cheltuiesti daca ai cumpara in fiecare luna sau la fiecare doua luni un cartus original, nemaipunand la socoteala si cartusele colorate daca ai o imprimanta color.

De ce sunt cartusele compatibile mai ieftine decat cele originale?

Am fost educati sa credem ca daca un anumit produs este scump asta inseamna ca este si de calitate, si viceversa. Ei bine, aceasta mentalitate este total gresita pentru ca exista o multime de produse foarte bune la preturi accesibile pentru toata lumea. Exact asa este si in cazul cartuselor compatibile. Acestea sunt destul de ieftine si in acelasi timp fac o treaba foarte buna atat cand vine vorba de imprimantele monocrom sau de cele color. De cele mai multe ori, pretul este chiar de trei ori mai mic sau chiar la jumatate fata de pretul unui cartus original. De ce sunt aceste produse atat de ieftine? Ei bine, pentru ca adaosul comercial este mult mai mic decat in cazul modelelor originale. Altfel spus, nu cumperi un produs de renume. In foarte multe situatii platim brand-ul si nu neaparat calitatea.

Avantaje cartuse compatibile

Asadar, putem spune ca un cartus compatibil vine la pachet cu foarte multe avantaje. In primul rand, este foarte accesibil ca pret iar pe termen lung vei stii cum sa economisesti bani cu un cartus compatibil. In al doilea rand, face o treaba excelenta iar de calitatea printarii te vei convinge singur. In al treilea rand, producatorii cartuselor compatibile asigura o compatibilitate desavarsita a produselor lor cu cartusele originale. In concluzie, cartusele compatibile reprezinta solutia cea mai potrivita din punct de vedere financiar. Cu siguranta dupa ce ai citit aceste informatii vei fi mai tentat sa cumperi cartuse compatibile, mai ales daca folosesti imprimanta foarte des.