Două jocuri ce poartă denumiri extrem de interesante și par să aibă numeroase elemente în comun. Este clar că ambele atrag jucători cu farmecul lor aparte și prin complexitatea experienței de joc, care nu este întâlnită la fiecare pas. Fanii cazinourilor online vor avea, probabil, ocazia de a încerca unul sau ambele jocuri cu ajutorul unui bonus fără depunere. Pentru cei care încă nu au trăit magia acestor jocuri sau pentru jucătorii începători care nu știu cum să profite la maxim de acestea, urmează să intrăm în detaliu în ceea ce privește aspectele cele mai importante ale fiecărui joc în parte.

Regulile

Craps-ul este un joc de noroc extrem de dinamic, care folosește drept elemente principale de joc două zaruri. De altfel, pariurile sunt plasate chiar pe rezultatele produse de zaruri. Astfel, există un jucător care este desemnat să fie shooter-ul. El acoperă rolul persoanei care va arunca zarurile. Pariurile se plasează după luarea acestei alegeri și înainte de aruncarea efectivă a zarurilor. Shooter-ul se schimbă în sensul acelor de ceasornic, atunci când este începută o rundă nouă. În ceea ce privește zarurile, este important ca în aruncarea lor să fie respectată distanța minimă de peretele opus al mesei, pentru a evita orice încercare de fraudă și manipulare. Rezultatele sunt calculate în funcție de suma dintre cele două zaruri, cuprinzând sume între 2 și 12. Zarurile sunt aruncate în mod repetat până se nimerește o sumă câștigătoare sau până când obține un „Seven-out”, adică suma 7 care indică încheierea rundei. Jucătorii care se regăsesc în poziții câștigătoare primesc de la dealer, la sfârșitul fiecărei runde, cip-urile meritate.

Baccarat este un joc a cărui atmosferă se bazează pe cărți de joc. Cărțile sunt distribuite de un dealer sau un crupier angajat. Fiecărui jucător i se adresează două cărți  la începutul fiecărei runde, una fiind acordată direct jucătorului iar alta bancherului. Acest lucru se repetă pentru fiecare jucător în parte. Cărțile au o anumită valoare, iar obiectivul jocului este ca totalul unei mâini de cărți să se apropie cât mai mult de 9 puncte. Atunci când suma depășește numărul 9, valoarea mâinii este indicată de a doua cifră din număr, eliminând prima cifră și rezultând într-o mână cu o valoare aflată între 0 și 9. O a treia carte poate fi distribuită în anumite situații aparte, stabilite de regulile specifice ale jocului. Câștigătorul jocului este acela care are cel mai mare punctaj, însă pariurile sunt plasate inițial fie pe jucător, fie pe bancher sau chiar și pe egalitate.

Strategiile

Jocul Craps diferă semnificativ de Baccarat. Este suficient să ne uităm la opțiunile de pariere ca să înțelegem că în Craps pot fi abordate o varietate de strategii diferite. una dintre cele mai populare strategii este plasarea unui pariu pe Pass Line, care indică un câștig instant dacă prima aruncare este 7 sau 11 și o pierdere imediată dacă rezultatul este 2, 3 sau 12. Opusul ei, Don’t Pass Line este plasat împotriva shooter-ului, iar câștigurile și pierderile sunt reprezentate exact invers față de pariul anterior. Aceste două strategii sunt mult mai accesibile, fiind astfel des utilizate de către începători. Practic, cele două pariuri sunt bune pentru a te iniția în regulile și dinamica jocului de Craps. Pe de altă parte, există o abordare mult mai complexă integrată în stilul de joc al jucătorilor de Craps profesioniști. Este vorba de îmbinarea mai multor tipuri de pariuri. Această strategie necesită un nivel bun de gestionare a pariurilor diferite simultan, însă poate optimiza șansele de câștig pe termen lung. În plus, jucătorii profesioniști utilizează strategii pentru gestionarea eficientă a bugetului, cu scopul de a-și proteja capitalul și pentru a maximiza profitul pe termen lung.

În Baccarat există mai puține opțiuni de pariere, însă complexitatea strategiilor care pot fi abordate continuă să varieze în funcție de nivelul jucătorului. Strategiile mai puțin complexe se rezumă la parierea pe mâna bancherului. Această alegere se bazează pe statisticile care indică faptul că de obicei cea mai mare probabilitate de câștig o are această mână. Alegerea de a paria pe jucător este ceva mai complexă, având în vedere că în acest fel pariorul se expune unui grad mai mare de risc. Cele mai mici șanse de câștig sunt înregistrate în cadrul pariurilor realizate pe egalitate. Unele strategii întâlnite foarte des sunt Martingale sau sistemul Paroli, însă eficiența lor lasă de dorit. Gestionarea eficientă a mizei, pe de altă parte, se dovedește a fi cea mai utilă abordare strategică.

Plățile

În Craps, plățile variază în funcție de tipul de pariu. În cadrul pariurilor Pass și Don’t Pass, plata este de 1:1. Pentru celelalte pariuri plățile variază semnificativ, de la plăți de 10:1 până la plăți de 2:1. Plățile mai mari sunt oferite în mod normal pentru pariurile mai dificile și mai puțin probabile. Plățile sunt mai simple și mai ușor de înțeles în Baccarat. Pentru parierea pe jucător  și bancher acestea sunt de 1:1, însă se percepe un comision atunci când se câștigă un pariu realizat pe bancher. Pentru parierea pe egalitate, care are cele mai mici șanse de câștig, plățile sunt de obicei între 8:1 și 9:1. Bineînțeles, mereu trebuie să ții cont de faptul că există o oarecare variație a plăților în funcție de politica casei de jocuri de noroc.

Concluzie

Cele două jocuri de noroc populare aduc pe masă o serie de caracteristici puternic diferite. În funcție de obiectivele tale de joc și de preferințele personale, cu siguranță te vei simții mai confortabil cu unul dintre cele două. Totuși, acest lucru nu te oprește din a le încerca pe ambele. Jucătorii mai extrovertiți preferă jocul Craps pentru că prezintă o dinamică mai socială, în care interacțiunile și comunicarea sunt încurajate. În plus, există numeroase opțiuni de pariere care îți pot testa răbdarea și te pot susține în procesul tău de evoluție, oferind numeroase oportunități pentru a pune în practică noile cunoștințe achiziționate. Jocul Baccarat, în schimb, este perceput ca fiind simplu de înțeles, cu reguli și opțiuni de pariere clare. Ambele sunt foarte accesibile pentru jucătorii începători, atunci când sunt alese opțiunile de pariere cu un nivel mai scăzut de risc.