Citeva zeci de muncitori chinezi s-au revoltat simbata dupa-amiaza intr-un protest spontan, in timpul caruia au blocat temporar strada Palat. Muncitorii sint nemultumiti de salariile mici promise de firma care i-a angajat si i-a adus in Romania, pe santierul de la Palas. Spiritele s-au potolit doar dupa interventia jandarmilor.In conflictul dintre chinezi si angajatorul care i-a adus la Iasi au intervenit si angajatii firmei de paza de la Palas, care au incercat sa calmeze spiritele. La fata locului au ajuns jandarmii, care au reusit sa restabileasca ordinea. 

  • “Este o problemă internă a unui sub-antreprenor chinez, pe care acesta o va rezolva. Noi am intervenit doar ca să menţinem calmul”, a explicat Gabriela Dobos, reprezentantul PR al Palas

ISU a trimis la fata locului si o masina de pompieri, dupa ce la 112 se reclamase faptul ca un autoturism al firmei de paza a fost rasturnat de catre muncitorii revoltati.

  • “S-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă dar nu a fost necesară intervenţia acesteia”, a declarat Silvia Spiridon, de la ISU Iasi.

Dupa mai multe minute de negocieri si parlamentari, cu ajutorul unui translator, jandarmii au reusit sa controleze situatia. Doi dintre muncitori au avut nevoie de ajutor medical, din cauza spray-ului lacrimogen folosit de angajatii firmei de paza.