Weekend-ul acesta incepe promitator: soarele este de partea noastra, terasele s-au deschis, limonadele sunt mai bune ca oricand, in oras miroase a primavara, iar serile promit  a fi lungi si distractive.

Daca ziua aveti posibilitatea sa o petreceti in aer liber, seara va recomandam cele mai interesante spectacole care va vor scoate din rutina cotidiana.

Am ales cateva propuneri inedite care sa va satisfaca dorinta de diversitate si de muzica buna:1. Valerinne // Faunlet (Question Mark, Bucuresti, 22 martie, ora 21.00)Daca vreti sa ascultati melodii tulburatoare, emotionale, sub impactul unei abordari organice a genului post-rock cu compozitii ample si dramatice, asemanatoare muzicii de film si puternic evocatoare de imagini mentale, puteti merge la Question Mark, sambata, incepand cu ora 21.00.

2. Jazzapella / Alina Manole (Creart, Bucuresti, 22 martie, ora 22.00)

“Iubitori de jazz” merita sa o vedeti/ ascultati pe Alina Manole, una dintre putinele cantarete din Romania care nu canta pur si simplu, ci transmit emotii (pasiune, iubire, indragostire…).

“Concertul de sambata, 22 martie, o aduce pe scena alaturi de muzicienii alaturi de care canta in mod obisnuit: Raul Kusak – unul dintre pianistii stralucitori din jazz-ul romanesc, Dan Nicolau – trompetist de exceptie, Claudiu Purcarin – tobosar cu precizie si balans. Alina va ramane in ipostaza de chitarist si mesager al iubirilor reale, al amantilor, al povestilor interzise, cu umorul sau accentele grave ale textelor pe care le scrie, cu incapatanare, in limba romana.”

3. Tot pentru cei care sunt pasionati de muzica jazz, la ArCUB este organizat, sambata seara, un concert de zile mari, incepand cu ora 20.00.

“O fuziune spectaculoasa si originala intre jazz-ul latino-american si sonoritati   balcanice, cu piese standard de jazz, blues & funky, orchestrate in maniera proprie, trupa abordeaza teme etno din zona Dobrogei si Balcani – avand influente grecesti, turcesti, armenesti, aromane sau arhaice romanesti, din secolele al VII-lea si al XIX-lea, transpuse in limbajul jazz-ului modern.”

4. Folk’n Pod (In POD la Historia, Bucuresti, ora 21.00)

Daca muzica folk vorbeste mai mult despre voi, despre ce simtiti sau despre ce visati, puteti merge, incepand cu ora 21.00, la In POD la Historia pentru un concert dupa chipul si asemanarea ta.

5. Concert si lansare de carte cu OVIDIU MIHAILESCU (Forte Life, Constanta, 22 martie, ora 19.00)

Tpt pentru iubitorii de folk, dar care isi doresc sa evadeze din Bucuresti sau locuiesc in orasul de langa mare, un concert interesant este cel sustinut de Ovidiu Mihailescu, in Fort Life.

Tot sambata, in Bucuresti, aveti posibilitatea sa mergeti la Fifteen, incepand cu ora 22.00, pentru ai asculta pe cei de la cover band-ul SevenEleveN!

La Route 66 concerteaza trupa Jukebox, de la ora 22.00, iar pentru cei care sunt pasionati de muzica de petrecere, la Sarpele Roz canta Taraf de Haidouks, incepand cu ora 19.00.