Regionala Cai Ferate Iasi a inchiriat in 2007 Clubului Sportiv CFR 2002 doua terenuri de tenis de zgura (499 mp), o sala de culturism (405 mp) si o arena de popice (676 mp) aproape gratuit: 172,5 lei lunar. Chiriasul norocos scoate acesti bani numai din trei abonamente la sala de fitness sau din inchirierea terenului de tenis pentru opt ore.Si asta nu e tot: in acelasi tarif mai intra si un teren de 500 mp situat langa pasarela care face legatura intre Gara centrala si cartierul Alexandru cel Bun.

Motivul invocat de sefii de atunci ai CFR? Clubul este o organizatie non-profit, care are membri si in randul ceferistilor. Raportul intocmit de presedintele Clubului, Radu Pipa, l-a convins pe directorul de atunci al Companiei Nationale Cai Ferate, Constantin Axinia. Pipa prezenta atunci Clubul ca pe „o organizatie non-profit, in care activeaza salariati CFR. In cadrul Clubului se organizeaza activitati recreative si de recuperare pentru salariatii si membrii sindicatului feroviar”. Mai mult, acesta spunea ca are nevoie de spatiile situate pe Soseaua Nationala pentru a obtine sponsorizarile si finantarile necesare desfasurarii activitatii ONG-ului pe care il reprezenta.

In prezent, organizatia non-profit s-a pus pe facut bani seriosi. Sala de fitness aduce 55 de lei lunar pentru fiecare abonament platit de clientii care ii trec pragul. La ora pranzului, intr-o zi normala de lucru, in sala isi lucrau conditia fizica aproximativ 20 de persoane. Si terenurile de tenis, inchiriate cu 20 de lei ora, aduc bani frumosi.

“Baza sportiva oricum era nefolosita. Asa, macar e intretinuta. Nu stiu prea multe despre conditiile contractului de inchiriere, pentru ca el a fost semnat la Bucuresti, in 2007. Decizia de incheiere a acestuia a venit de acolo. Eu nu pot comenta oricum nimic. Avem purtator de cuvant la Bucuresti”, a declarat Sorin Flutur, directorul Regionalei CF Iasi.

Potrivit Oanei Branzan, sefa biroului de presa a CNCF CFR SA, chiria va fi modificata prin act aditional, de la 144,98 lei, la 223,79 lei pe luna, fara TVA.

Daca spatiile respective ar fi inchiriate la pretul pietei, CFR ar incasa peste 5.200 de euro/luna, respectiv peste 62.000 de euro anual.