Cel mai vechi dentist. Incepand cu 26 februarie 2020, japonezul Seiji Sakanashi, nascut in 1923, este inca activ cinci zile pe saptamana ca nonagenar. Sakanashi este medic stomatolog in Tokyo, Japonia, desi pentru a obtine Guinness-ul celui mai longeviv medic din toate timpurile, mai are un drum lung de parcurs, deoarece pediatrul american Leila Danemarca nu s-a pensionat pana la varsta de 106 ani.

Cel mai lung dovleac din lume

Va puteti imagina un dovleac de 4 metri? Ei bine, aceasta este cifra care aproape ajunge la soiul kikinda dovleac care a fost prezentat la Guinness World Records. Recordul a fost stabilit pe 21 septembrie 2019 si, dupa cum a verificat Marea Comunitate a Dovleacului din Mozirje, Slovenia, a fost cultivat de Goran Lazic din Serbia si a ajuns la 3.954 de metri lungime.

Cea mai mare prezenta la vot

416 persoane au jucat intr-o participare masiva record. A fost in Chennai, Tamil Nadu, India, in timpul unui curs de bharatanatyam pe 2 februarie 2020. Bharatanatyam este un tip de arta foarte vechi din India de Sud, care poate fi rezumat ca dans dramatic. Este una dintre cele mai respectate expresii artistice din India.

Persoana cu cea mai mare colectie de jocuri video

Antonio Romero Monteiro, originar din Richmond, Texas, Statele Unite, ramane persoana cu cea mai mare colectie de jocuri video, cu un total de 20.139 de jocuri video.

Plank abdominal

Sa mergem cu faptele fizice. Pe 26 ianuarie 2020, Bajaj Allian Life Insurance din India a reusit sa adune cel mai mare numar de persoane care detin pozitia de plank abdominal. In total, 2.471 de persoane au mentinut aceasta pozitie abdominala timp de 60 de secunde. Isprava a avut loc la Bombay (India).

Sarbatorim noul an intr-un mod special

Festivalul Sheikh Zayed a detinut recordul pentru cea mai lunga propozitie scrisa folosind pirotehnica (cuvintele au fost scrise pe rand). A fost pe 1 ianuarie 2020 cand cu pana la 320 de dispozitive pirotehnice, au reusit sa scrie in Al Wathba, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, sintagma „La multi ani 2020” unde fiecare cuvant a fost afisat pentru o secunda pentru a sarbatori inceputul. a noului an.

Cel mai mare cimitir din lume

Este situat in orasul Najaf, Irak. Este cimitirul Wadi al-Salam si este cel mai mare cimitir din lume cu o suprafata de 9,17 kilometri patrati. Este mai mare decat Gibraltar si multi musulmani siiti au fost ingropati acolo de cand cimitirul a fost deschis in secolul al VII-lea. Adaposteste mormantul lui Ali Ibn Abi Talib, primul imam siit.

Un mare spirit de calatorie

Intre 1 ianuarie si 5 februarie 2020, Menna Evans a parcurs cei 2.090 de kilometri care despart Cape Reinga, in Insula Nordului, de Bluff, in Insula Sudului, in 35 de zile si 27 de minute. Evans a alergat sa sustina diverse organizatii de caritate si a declarat ca atingerea acestui record mondial Guinness a fost pentru el „cireasa de pe tort a unei experiente o data in viata”.

Inelul cu cele mai multe diamante incorporate

Pe 7 mai 2019, Lakshikaa Jewels din India a dezvaluit un inel impodobit cu nu mai putin de 7.777 de diamante in Bombay. Pietrele sunt asezate intr-o baza de aur de 18K, iar inelul este o replica a Templului Lotus din New Delhi. Au lucrat la acest proiect timp de 18 luni.

Cea mai inalta baie

Pe 4 ianuarie 2020, aventurierul australian Daniel Bull a reusit sa faca o baie cu gheata la 6.370 de metri in Copiapo, Chile. Este cea mai inalta baie facuta vreodata. Acest lac este situat pe flancul estic al vulcanului Ojos del Salado, cel mai inalt vulcan de pe planeta si unul dintre cele sapte varfuri vulcanice din lume.

Calatorind cu bicicleta tandem

Intre 29 iunie 2019 si 18 martie 2929, asistenta Rachael Marsden si prietena ei Catherine Dixon au inconjurat lumea pe o bicicleta tandem, facand cea mai rapida circumnavigare a lumii pe o bicicleta tandem, luand doar 263 de zile, 8 ore si 7 minute. Au calatorit cu bicicletele lor roz pe cele cinci continente si au calatorit mai mult de 28.960 km pe bicicleta lor.

Cel mai lung roller coaster inversat

Trebuie sa calatorim in Kings Island, Mason, Ohio, in Statele Unite, pentru a da peste Banshee , cel mai lung roller coaster inversat din lume. Are 1.257 de metri lungime si, pe el, pasagerii stau sub sina in loc de deasupra. Calaretii calatoresc cu viteze de pana la 109 km/h in sapte zboruri inversate care includ o cadere de gravitate zero.

Cel mai rapid zbor subsonic transatlantic

La ora 16:17, pe 9 februarie 2020, zborul British Airways BA112 a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra, dupa ce a decolat de pe JFK din New York in doar 4 ore si 56 de minute, cu mai mult de o ora inainte de ora programata. Cum a fost posibila aceasta isprava? Sosirea anticipata a unui ciclon a accelerat vanturile de vest-est peste Atlantic, la viteze foarte mari, care au fost cele care au propulsat avionul.

Cel mai bine vandut joc video de actiune

In februarie 2020, jocul Rockstar Games din 2013 cu tematica criminala Grand Theft Auto V a adunat peste 120 de milioane de unitati vandute, potrivit Take Two Interactive. Numai versiunea online a jocului a generat peste 1 miliard de dolari in primii patru ani. Este cel mai bine vandut joc video de actiune si aventura din lume.

Cel mai bine vandut MMO

Jocul online multiplayer masiv, MMO, World of Warcraft, lansat in 2004, ramane, din martie 2020, cel mai bine vandut joc video MMO din lume. Incepand cu 5 martie 2020, peste 36,9 milioane de copii ale expansiunilor multiple ale jocului au fost vandute. World of Warcraft, sau WoW, detine, de asemenea, recordul pentru cele mai multe canale Twitch dintr-un RPG, atingand un varf de 19.090 in august 2019.

Persoana vie cu cele mai multe nominalizari la Oscar

Compozitorul american John Williams este persoana vie cu cele mai multe nominalizari la aceste premii prestigioase. Pana la 13 ianuarie 2020, Williams a fost nominalizat de 52 de ori la Oscar, dintre care a castigat 5 statuete. A fost nominalizat pentru prima data in 1986 pentru „Valea papusilor”. In 2020 a fost nominalizat pentru „Star Wars: The Rise of Skywalker”.

Cel mai mare joc de societate din lume

Vrei sa te joci? Acesta este DKT, un joc asemanator Monopoly, in care obiectivul este achitarea unui imprumut initial. O echipa de austrieci a creat o versiune colosala a DKT, facandu-l cel mai mare joc de masa din lume. Marimea lui? O placa de 1.006,4 metri patrati, de aproximativ 13.000 de ori mai mare decat o dimensiune standard.