In sens general, traditia tiganeasca pare sa ne duca adesea cu gandul la tarot. Citirea in cartile de tarot este practicata de tigani, inca din cele mai vechi timpuri. Daca in prezent, pe site-urile de tarot online cartile de tarot sunt impartite in Arcana Majora si Arcana Minora, in tarot tiganesc se regasesc 52 de carti, fiecare purtand o simpolistica diferita. 

In pachetul traditional de carti, exista 22 de carti din Arcana majora, care se mai numesc si calatoria Nebunului, iar in Arcana Minora se regasesc 56 de carti, impartite in 4 suite: Bate, Sabii, Cupe si Pentagrame. Daca in tarot online, majoritatea interpretarilor sunt cinturate in jurul simbolurilor din Arcane, asa cum poti sa vezi pe tarot.ro, in tarot tiganesc, simbolurile si interpretarile difera.

Tarot tiganesc – Elemente analizate

Primul lucru pe care il face orice ghicitor in tarot de etnie roma, este sa analizeze numele utilizatorului care solicita consultarea, folosind numerologia literelor din numele lor si semnificatia numelui propriu-zis (Onomancy).

Simbolul ezoteric si tarotul tiganesc

Apoi se ia in considerare data nasterii persoanei, calculandu-se semnul zodiacal si pozitia tuturor planetelor la momentul nasterii lor (Astrologie). Intr-un final ghicitorul in tarot solicita utilizatorului sa formuleze o intrebare cu privire la subiectul consultarii si incepe sa o elaboreze impreuna cu informatiile personale introduse anterior.

Interpretare si simbolistica tarot tiganesc

Toate informatiile colectate din sistemul de intrebari, sunt transformate in interpretari probabile, care sunt la randul lor atribuite simbolurilor cartilor individuale. Aceasta permite personalizarea totala a citirii in cartile de tarot. De fapt, cartile au o probabilitate diferita de a fi desenate pentru fiecare utilizator in parte, pe baza tuturor informatiilor personale (nume, data nasterii si intrebarea pusa), ceea ce face consultarea unica si personalizata pentru fiecare persoana. Iata care sunt simbolurile cartilor din tarot tiganesc si ce semnifica fiecare in parte.

1. Mesaj – anunt, invitatie, rezultate, apel telefonic. De obicei, stirile si informatiile primite sunt verbale. Aceasta carte mai inseamna asteptarea unor rezultate. Uita-te la cartea de langa pentru o explicatie cu privire la tipul de mesaj pe care il vei primi.

2. Fidelitate – loialitate, onestitate, iubire neconditionata, prietenie, persoana loiala, prieten de incredere, voluntar.

3. Rival – competitie, comparatie.

4. Casa – familie, casa, legaturi emotionale, birou, securitate, mediul in care traiti, un proiect, familie.

5. Furie – frustrare, emotii negative, nervi, dispozitie proasta, emotii negative. Vei avea parte de o circumstanta provocatoare care iti testeaza rabdarea.

6. Mandrie – aroganta, convingere, ambitie excesiva, drama.

7. Cadou – donatie, dar, contributie, recompense. Aceasta carte mai poate indica si ca mostenesti ceva de valoare.

8. Scrisoare – raspuns, aprobare, cerere, documente, contract. Primesti un mesaj prin orice mod de comunicare. Stirile aduc schimbarea intr-un fel sau altul, in viata ta.

9. Inamic – slabiciune, ostilitate, indoiala de sine.

10. Bebelus – nou inceput, sarcina, inocenta, stadiu de inceput, lipsa experientei. Aceasta carte din tarot tiganesc simbolizeaza noi inceputuri. Poate fi vorba despre inceperea unor noi proiecte sau relatii. mai poate insemna si asteptarea unui copil. Aceasta carte te sfatuieste sa ai grija de cineva care este mai putin norocos decat tine.

11. Gandire – planificare, contemplare, indecizie, studiu. Aceasta carte din tarot tiganesc simbolizeaza planificarea unui eveniment si meditarea in detaliu a diferitelor circumstante.

12. Servitoare – femeie singura, ascultare.

13. Stapan – proprietar de casa, sef, profesor, obligatii.

14. Iubire – fericire, afectiune, iubire, emotii pozitive, situatie emotionala care implica sentimente de iubire. Simbolizeaza dragostea pentru o persoana sau pentru un lucru.

15. Distractie – creativitate, bucurie. Sentimente de placere din divertisment. Participarea la un eveniment in care exista multa bucurie si voie buna.

16. Petrecere – eveniment social, receptie, nunta / botez pentru copii, sarbatoare.

17. Vizita – companie, intalniri, misiuni, munca in echipa, gestul de a primi oaspeti si de a fi primiti de catre altii. De obicei, este implicat un element de surpriza. Acesta carte poate reprezenta o misiune.

18. Tristete – durere, schimbari de dispozitie, nefavorabil, lacrimi de durere, depresie. Acest lucru va trece, este o stare de spirit temporara.

19. Om batran – senior, pensionare, longevitate, experienta.

20 Gelozie – spionaj, resentimente, invidie, amanta, minciuna, vrei ceea ce nu este al tau, invidie.

21. Instabilitate – nehotarat, neregulat, gresit, schimbator, prefacut.

22. Dorinta – anxietate, dor, pasiune, dorinta de control. Daca doresti sa obtii ceva este greu totusi. Poti sa dai frau liber pasiunii daca aceasta aduce lucruri bune pentru toata lumea.

23. Casatorie – Angajament, legatura, pierderea independentei. Aceasta carte din tarot tiganesc poate prezice casatoria. In principiu, este o carte care simbolizeaza uniunea si angajamentul. De asemnea, mai poate reprezenta o obligatie sau incheierea unui contract.

24. Tanar – frate, coleg, cel mai bun prieten.

25. Femeie – Ghicitoare in carti de tarot, doamna speciala, sotie, iubita. Daca esti o femeie, aceasta carte din tarot tiganesc te reprezinta. 

26. Iubit – barbatul special, sot, iubit. Aceasta carte il reprezinta pe barbatul special, daca persoana careia i se citeste, este femeie. Daca nu exista nimeni in prezent, un prieten de sex masculin, atunci este vorba despre un frate. In viitor, se prezice o posibila poveste de dragoste.

27. Moarte – adio, finalizare. E timpul sa mergi mai departe. Uita trecutul si indreapta-te intr-o directie diferita.

28. Neintelegere – conflict, greseli ireparabile.

29. Tradare – indoiala, incalcarea confidentialitatii, pacaleala.

30. Maladie – Boala, povara, recuperare, stare rea de sanatate. Aceasta carte din tarot tiganesc simbolizeaza boala, dar in interiorul cartii sunt, de asemenea, indicii pentru o recuperare. Exista si posibilitatea de a folosi pretextul de boala ca scuza pentru a nu avea de-a face cu ceva sau cu cineva.

31. Minciuna – falsitate, coruptie, defensivitate, negativitate. Aceasta carte semnifica faptul ca poti intampina oameni falsi. o persoana cu doua fete se afla in viata ta.

32. Calatorie – excursie, urgenta, decolare, calatorie de afaceri. Aceasta carte poate semnifica ideea de calatorie in scop de odihna, dar si in interes profesional, in functie de celelalte carti care sunt afisate.

33. Hot – inselaciune, pierderea unui lucru, escrocherie. Aceasta carte semnifica tot ceea ce se poate fura si nu trebuie perceputa doar din perspectiva lucrurilor materiale. Petrecerea timpului cu cineva care te oboseste si te stoarce de energie este o forma de furt. Cand aceasta carte din tarotul tiganesc se afla langa Vrajmas, exista un avertisment de a nu fi nepasator cu obiectele tale de valoare si cu sufletul tau.

34. Inchisoare – limitari, reguli, singuratate.

35. Vaduv – ruda masculina mai in varsta, doliu, trecut, amintiri. Aceasta carte simbolizeaza un barbat singur si trist. Este vorba despre o situatie care trebuie acceptata, trecand peste pierderea persoanei iubite.

36. Nenorocire – vesti proaste, disconfort, obstacole, ghinion. Este o carte de avertizare. Prezice un eventual sentiment de neplacere sau circumstante ciudate. Asteapta-te la ce-i mai rau.

37. Ofiter – persoana aflata in autoritate, relatii profesionale. Ca persoana, oricine va purta o uniforma. Primesti informatii de la aceasta persoana. Informatiile sunt mai mult formale, decat personale. Daca te implici emotional intr-o relatie cu acest barbat, el nu te va iubi si te va parasi repede.

38. Vaduva – divort, menopauza, criza, singuratate, durere. Reprezinta o femeie intristata si o situatie care provoaca durere. 

39. Judecator – verdict final, sef dur, decizii ale autoritatilor.

40. Bani – mostenire, castig, noroc, abundenta financiara, victorie. Aceasta carte semnifica bogatia, mai ales daca este alturi de cartea Noroc. 

41. Monede – bonus, o achizitie, castig mic, rambursare. Poate fi vorba despre un mic castig neasteptat.

42. Vesti bune – rezultate pozitive, anunt, trecerea examenelor.

43. Constanta – lipsa schimbarii, stabilitate, responsabilitate. Totul ramane la fel, deci, in unele cazuri este o carte pozitiva in interpretarile din tarot tiganesc. 

44. Pierdere – riscuri, declin, scadere, pierdere. Adesea aceasta carte face referire la probleme legate de bani. De asemenea, mai poate simboliza si o despartire intr-o relatie. 

45. Profit – castig, avantaj, dezvoltare personala si profesionala.

46. Speranta – anticipare, asteptare. In viitor te poti astepta la o dorinta indeplinita. Totul este posibil prin credinta.

47. Slujitori – supunere, umilinta, servire.

48. Bucurie neasteptata – descoperiri, recunoastere. Apare o situatie care a inceput oribil si s-a dovedit a fi grozava. La fel ca petrecerea la care nu vrei sa mergi si sfarsesti sa ai cel mai bun moment din viata ta. Primesti vesti bune dupa o perioada in care ti-ai facut multe griji.

49. Avere – victorie, satisfactie garantata, o vanzare, o minune. Ai parte de multe laude cu privire la ceea ce ai realizat. Visele tale devin realitate.

50. Medic – medicamente, consiliere, tratamente.

51. Femeie straina – o intalnire pe nevazute.

52. Ecleziastic – credinta, putere de rugaciune, conotatie religioasa, biserica sau capela. Aceasta carte din tarot tiganesc simbolizeaza persoanele care sunt implicat intr-un sistem organizat de religii.