Printre cele mai importante etape care alcatuiesc un pachet de servicii SEO pentru site-ul tau se numara, indubitabil, research-ul de cuvinte cheie. Mai precis, studierea atenta a acestor cuvinte, precum  si a altor expresii de interes si cautare pentru utilizatorul de Internet vizat, prin raportare inclusiv la competitie, conduce la o selectie strategica privind crearea continutului.

Cand vorbim de servicii SEO, ne gandim la un continut original, atragator, relevant si util pentru vizitatorul unei pagini web; un continut care sa-l captiveze astfel incat acesta sa fie determinat sa petreaca cat mai mult timp pe site si, in cele din urma, sa efectueze o tranzactie electronica.

In Search Engine Optimization – ceea ce numim, pe scurt, SEO –, scopul final al optimizarii site-urilor pentru motoarele de cautare, cum ar fi Google, consta in cresterea brand awareness-ului, a traficului organic si, implicit, a ratei de conversie.

Indiferent ca avem de a face cu un magazin online sau cu o simpla pagina de prezentare a unei firme ori companii, rentabilitatea serviciilor SEO ca tehnica de e-marketing se masoara prin profitul generat – fie prin incheierea unei tranzactii direct pe site-ul vizitat, fie prin persuadarea utilizatorului de a efectua o vizita in sediul fizic al firmei.

Revenind asupra research-ului de cuvinte cheie si expresii de cautare, aceasta etapa extrem de importanta in procesul de optimizare bazat pe servicii SEO nu este utila doar pentru realizarea de continut specific domeniului. O selectie de cuvinte cheie atent studiata va contribui, automat, si la crearea ori actualizarea, dupa caz, a arhitecturii de link-uri interne eficiente.

In orice caz, acest research absolut esential reprezinta, intr-un fel, punctul de plecare si, totodata, fundamentul activitatilor specifice zonei de servicii SEO. Altfel spus, in SEO, content is king – iar cand afirmam acest lucru, ne referim atat la continutul on-page, cat si la continutul off-page.

Pe langa textele de prezentare si descrierile care trebuie sa insoteasca paginile unui website, fie ca vorbim de o categorie, fie ca ne referim la o pagina de produs, comunicatele de presa si advertorialele contribuie in mod spectaculos la crearea de backlink-uri.

Link building-ul reprezinta un transfer de autoritate, asemenea unui vot de incredere, realizat intre site-ul partener (pe care se posteaza continut off-page) si site-ul propriu-zis (brandul care beneficiaza astfel de promovare online).

Asadar, research-ul de cuvinte cheie este multilateral benefic procesului de optimizare a site-urilor prin servicii SEO. Tocmai de aceea, exista cateva aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand il realizezi.

            1. Volumul de cautari

Un volum semnificativ de cautari poate determina mai multe oportunitati de conversie, dar, in acelasi timp, si o competitie acerba (complicat de surclasat).

            2. Competitia

Este indicat ca, in cazul in care vei concura cu site-uri foarte puternice din punct de vedere al promovarii digitale, sa selectezi cuvinte cheie cu un volum mai mic de cautari.

            3. Bugetul alocat

Daca bugetul de promovare nu este foarte generos, atunci poate ar fi mai indicat sa alegi cuvinte cheie de tip long tail, deoarece acestea au o rata de conversie mai mare.

            4. Relevanta

Este important sa identifici cuvinte cheie cu un volum cat mai mare de cautari, dar care sa prezinte, in acelasi timp, 100% relevanta pentru domeniul tau de activitate.

            5. Natura business-ului

Acest factor ridica intrebari precum: Care sunt avantajele tale competitive? Care sunt produsele/serviciile care iti aduc cel mai bun profit?