Calatorind in Grecia antica inseamna sa-i descoperi siturile arheologice, sa-i vizitezi insulele scaldate de ape cristaline, stanci vertiginoase sau sa te bucuri de cele mai bune apusuri de soare. Te vei bucura de o gastronomie variata si de obiceiurile locale care fac din aceasta tara un loc atat de special.

Ce sa vezi in Grecia?

Profita de sederea ta in Grecia pentru a vizita numeroase locuri si insule, acestea sunt cele mai bune locuri de vazut in Grecia pentru a trai aventuri unice intr-o tara in care istoria si natura coexista perfect.

Descopera care sunt locurile secrete de vazut in Grecia in timpul evadarii tale.

Atena

Una dintre opririle obligatorii de vizitat in Grecia. Atena reprezinta un muzeu in aer liber, unde puteti vizita vestigiile arheologice ale Greciei antice. Una dintre icoanele pe care trebuie sa le descoperi este orasul Atena este Acropola si Partenonul.

Acropola este situata pe varful unui munte la 156 de metri deasupra nivelului marii, facandu-l vizibil de oriunde in oras. In ciuda numeroaselor sale atacuri, inca isi pastreaza o mare parte din structura sa si reuseste sa-i uimeasca pe toti cei care il viziteaza. Partenonul este cladirea principala a Acropolei, constructia sa datand din 447 i.Hr

Nu ratati ocazia de a vedea locuri precum Templul lui Zeus Olimpian, Stadionul Panathenaic, Teatrul lui Dionysos sau Biblioteca lui Hadrian.

Meteora

Una dintre principalele atractii turistice din Meterora este populara Ruta Manastirilor. Era cunoscut ca un loc de retragere, datorita pesterilor sale naturale care au aparut dupa eroziunea muntilor sai. Construirea manastirilor nu a avut loc pana la invazia turcilor, cand calugarii au cautat un refugiu mai sigur.

In prezent, manastirile au devenit locuri accesibile pentru acei vizitatori care doresc sa aprecieze modul de viata al calugarilor. Acest traseu este alcatuit din urmatoarele manastiri:

  • Moni Agia Nikolau Anapafsa
  • Moni Megalou Meteorou
  • Moni Vaarlam
  • Moni Agias Varvaras Rousanou
  • Moni Agias Triados
  • Moni Agiou Stefanou

La Mondo va recomandam sa faceti un traseu prin cele 6 Manastiri Meteora. Acestea sunt situate pe acelasi drum, ar trebui sa inchiriati o masina pentru a le vizita cu libertate totala.

Delphi

Delphi este un oras mic situat pe partea de sud a Muntelui Parnado.

Daca calatoriti in orasul Delphi, nu uitati sa vizitati Muzeul de Arheologie, unde se afla sculptura din bronz a Auriga de Delphi, ca un tribut adus victoriei Jocurilor Pythian din 478 i.Hr. De asemenea, Templul lui Apollo din zona arheologica din Delphi, langa teatrul si stadionul unde s-au tinut Jocurile Pythian.

Legenda spune ca, in Grecia Antica, pelerinii mergeau la Delphi in cautarea Oracolului si a sfatului celei mai cunoscute preotese a vremii, Pythia. Oracolul din Delphi a fost format dintr-un grup de femei cu puteri care proveneau de la zeul Apollo.

Olimpia

Olympia este unul dintre locurile care trebuie vazute in Grecia. Este locul unde s-au nascut Jocurile Olimpice in urma cu 3.000 de ani.

In Grecia Antica s-au desfasurat cele patru Jocuri Panhelene, care au fost alcatuite din Jocurile Olimpice din Olimpia, Jocurile Pitice din Delphi, Jocurile Nemee din Argos si Jocurile Istmice din Corint.

In timpul vizitei dumneavoastra la Olympia, este esential sa vizitati Muzeul Jocurilor Antice si Muzeul Arheologic.

Principalele insule de vazut in Grecia

Dupa cum vei vedea in timpul evadarii tale, nu totul in Grecia este istorie si arheologie. De asemenea, va puteti bucura de o natura impresionanta pe care va va placea sa o vizitati. Un bun exemplu sunt numeroasele sale insule. Raspandit pe mai multe arhipelaguri.

Grecia este formata din peste 2.000 de insule. La Mondo am facut o lista cu cele mai impresionante insule, cele pe care nu le poti rata in timpul vizitei in tara.

Mykonos

Situata in arhipelagul Ciclade, insula Mykonos este considerata una dintre cele mai impresionante. Este o insula mica, foarte usor de navigat, care ofera multe locuri de interes de vizitat.

Orasul vechi din Mykonos atrage atentia pentru arhitectura care il compun. Este alcatuita din casute si strazi inguste care se impletesc formand mici labirinturi. Portul Mykonos, situat in orasul vechi, puteti lua o barca mica care va va duce in diferite parti ale insulei. Nu uitati sa vizitati Mica Venetie din Mykonos, una dintre cele mai frumoase zone ale insulei. Este situat in partea de sud a insulei si este alcatuit dintr-un grup de case construite pe malul marii.

Santorini

Aceasta frumoasa insula in forma de semiluna este, fara indoiala, un must-see in Grecia. Plimbarea pe strazile sale inguste decorate cu casele sale albe populare cu acoperisuri albastre fac din insula Mykonos o priveliste de invidiat.

Creta

Insula Creta este cunoscuta popular pentru natura salbatica, unde veti avea cele mai bune peisaje pentru a va bucura de aer curat. Printre plajele sale populare se remarca Plaja Elafonisi, Plaja Balos, Plaja Agio Roumeli sau Plaja Preveli.