[I][B]UPDATE[/B] [/I]Procurorii DIICOT fac, marti dimineata, perchezitii in judetele [B]Iasi si Valcea,[/B] intr-un caz privind fraudarea a [B]500 de conturi din Italia,[/B] valoarea prejudiciului fiind de [B]500.000 de dolari.[/B]

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au perchezitionat [B]20 de locatii,[/B] fiind vizate [B]19 persoane[/B] constituite intr-un grup infractional organizat specializat in [B]fraude informatice[/B], scrie[LINK=https://web.archive.org/web/20120629204705/http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-in-iasi-si-valcea-intr-un-caz-privind-fraudarea-a-500-de-conturi-din-italia-9567013] Mediafax[/LINK].

In acest caz, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi deruleaza actiunea referitoare la spargerea a [B]500 de conturi de card,[/B] prin care au fost prejudiciate mai multe persoane din Italia cu suma totala de [B]500.000 de dolari.[/B]

„Membrii gruparilor infractionale au cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de dolari (peste 380.000 de euro, n.r.) prin intermediul infractiunilor informatice. Sint in jur de 500 de parti vatamate, cele mai multe din Italia”, a spus Nadia Spinu, purtatorul de cuvint al DIICOT, scrie Ziarul de Iasi. Suspectii au mai golit de bani si conturile unor persoane din alte tari, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Oamenii legii sustin ca infractorii furau bani din conturile strainilor prin intermediul metodelor de „skimming” sau „phishing”.

Noua persoane din retea au fost duse miercuri la Tribunal cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Printre cei acuzati se afla [B]Bogdan Paiu[/B] (36 de ani) si [B]Iulian Filip[/B] (30 de ani), considerati a fi sefii celor doua retele de infractiuni bancare dezvoltate la Pascani.