Atunci cand o persoana are un dinte lipsa sau chiar mai multi, cea mai buna varianta pentru a avea dantura perfecta este un implant dentar. Aceasta metoda este una inovatoare de care se bucura o multime de oameni din intreaga lume. Exista mai multe tipuri de implanturi dentare si fiind foarte bine informat iti va fi mai simplu sa faci alegerea potrivita.

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Iti doresti sa ai un zambet de milioane si sa te simti foarte bine in pielea ta? Vrei sa ai dinti perfect cu care sa te poti mandri? Ei bine, atunci poti apela cu incredere la un implant dentar. Iti recomandam sa vezi dentalpremier.ro pentru a-ti face o idee despre ce inseamna aceasta procedura si costurile pe care le implica. Implantul dentar este o radacina artificiala care in urma unei proceduri chirurgicale se monteaza direct in mandibula sau maxilar.

Implanturile dentare sint in general realizate din titan. Rolul lor este acela de a inlocui efectiv radacina naturala a dintelui. O astfel de procedura se realizeaza intotdeauna sub anestezie locala, iar montarea propriu zisa a implantului dureaza mai bine de o ora. De asemenea, este important de stiut ca perioada de acomodare si vindecare poate dura pana la 6 luni, in functie de pacient si in functie de cat de bine respecta acesta toate recomandarile medicului.

Mituri despre implantul dentar

Aceasta metoda a crea de-a lungul timpului o multime de mituri si legend urbane. Unii spun ca au incercat sa faca implanturi dentare dar organismul lor le-a respins, in timp ce altii s-au plans de faptul ca aceasta interventie este una foarte complicata si dureroasa. Specialistii in stomatologie ne aduc la cunostinta faptul ca materialul din care este confectionat un implant dentar nu are cum sa fie respins de organism pentru ca este biocompatibil. Mai mult decat atat, procedura in sine nu are cum sa fie dureroasa pentru ca se realizeaza sub anestezie locala. Chiar si dupa ce anestezia se duce, pacientul nu va simti durere mare ci un usor disconfort care poate fi eliminat cu ajutorul analgezicelor.

Singura problema pe care o poate genera aceasta metoda o reprezinta timpul indelungat pe care pacientul va trebui sa il petreaca in cabinetul stomatologului. Inainte de o interventie de acest gen este necesara efectuarea unui set de analize si controale, iar acest lucru poate fi destul de enervant pentru multi pacienti. Insa, in afara de aspectul acesta, sa iti pui implanturi dentare nu implica absolut nimic grav sau complex. Vestea buna este ca si pentru acest impediment, medicii stomatologi vin cu o solutie. Aceasta poarta numele de Fast and Fixed, o metoda inovatoare prin care medicul poate monta implanturi dentare in numai 24 de ore. Procedura este destul de simpla si se realizeaza intr-un timp foarte scurt, ceea ce reprezinta cu siguranta un foarte mare avantaj pentru multi pacienti nerabdatori.

Specialistii recomanda insa ca atunci cand apelezi la un implant dentar, indiferent de tipul lui, sa acorzi o foarte mare atentie igienei orale. Dantura trebuie ingrijita foarte bine in fiecare zi astfel incat sa te bucuri de acele implanturi dentare pentru foarte multi ani. Totodata, sunt necesare si vizite regulate la medicul tau stomatolog pentru controale de rutina si nu numai. Respectand aceste recomandari, oricine are un implant dentar se va putea bucura de un zambet de milioane pentru cativa zeci de ani. Aceste implanturi sunt cu siguranta o investitie pe termen lung care vor arata si se vor simti extrem de natural atunci cand sunt ingrijite corect.