În prezent, pe piață sunt disponibile multe tipuri de baterii. În acest articol, vom trece în revistă câteva dintre cele mai populare și caracteristicile lor, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză atunci când va veni timpul pentru achiziția dumneavoastră! polimer de litiu (Lipo) -Acest tip este uneori numit “ușor” sau “cu autodescărcare redusă” Oferă o stocare de energie mai mare decât alte tipuri de chimicale, dar are o putere nominală mai mică, deoarece nu își păstrează încărcătura atât de mult timp înainte de a avea nevoie de reîncărcare din nou… este bun pentru a porni dispozitive care utilizează curent alternativ, cum ar fi mașinile electrice

Baterii NiMh au fost ceva cu care mulți oameni se întâlnesc atunci când caută un nou tip de sursă de energie portabilă. Aceste tipuri de baterii pot fi reîncărcate oricând, dar există întotdeauna pericolul de a face acest lucru, deoarece pot pierde o parte din încărcătură în timpul acestui proces și nu se mai refac complet niciodată – o problemă agravată de faptul că aceleași celule au fost inventate în 1970! 

Tehnologia bateriilor litiu-ion nu suferă de astfel de limitări; este, de asemenea, ecologică (fără efect de memorie) și oferă în același timp caracteristici de siguranță mai mari, cum ar fi oprirea automată în cazul în care sunt lăsate nesupravegheate prea mult timp sau avertismente de tensiune scăzută înainte ca tablourile de bord să se stingă.

Utilizarea diverselor tipuri de acumulatori

Dezavantajul bateriilor NiCd este că nu sunt grozave pentru ceva care are nevoie de energie constantă. De exemplu, dacă aveți o mașină de găurit electrică și doriți ca aceasta să fie mereu pregătită atunci când este nevoie – acestea nu ar fi cel mai bun tip de baterie pentru unealta dumneavoastră!

Există două tipuri principale de baterii, litiu-ion și hidrură metalică de nichel. Litiul-ion a fost popular în ultimii ani, deoarece oferă mai multă putere cu o greutate mai mică decât chimia NIMH, fiind în același timp mai ieftin de produs la scară industrială, în mare parte datorită cerințelor reduse de întreținere; cu toate acestea, au existat unele probleme de siguranță asociate cu acest tip de baterii, ceea ce mă conduce la următorul subiect – ce se întâmplă dacă vă lăsați telefonul sau laptopul conectat la una dintre ele? Ei bine, în primul rând, nu face nimic nebunesc, dar da, cu siguranță, asigurați-vă că acest lucru nu este modul în care funcționează lucrurile înainte de a pune tot felul de bani off pe noi electronice!

Puteți cumpăra diferite tipuri și dimensiuni de baterii accesând https://www.tme.eu/ro/katalog/acumulatori_100076/