Multe decenii ne-am uitat cu jind la ce posibilității și oferte existau afară. Pentru că trăiam într-o societate închisă și săracă și legislația noastră nu ținea pasul cu ceea ce era la nivel internațional, ni se părea un miraj ceea ce se întâmpla în cazinourile din afară. Toate aceste fantezii și imposibilității s-au risipit în prezent, atât datorită legiferării domeniului, cât și datorită posibilității de a juca la cazino online.

Evident, există încă diferențe, ce țin de obiceiurile celor interesați, puterea de cumpărare, legii specifice, felul în care este privit acest gen de distracție, preferințe și stiluri de joc etc.  Fiecare piață, în funcție de utilizatori, are propriul specific și propriile particularități.

Care este specificul pieței de jocuri de noroc din România?

Întrucât în țara noastră există multe medii cu o percepție învechită despre ce înseamnă un cazino și ce sunt jocurile de noroc, mai este încă destul loc pentru educarea publicului și pentru o abordare mai deschisă a subiectului.

Ceea ce caracterizează în clipa de față domeniul, în ceea ce privește cazinourile online din România, implică:

· Cei mai mulți utilizatori preferă pariurile sportive

Fără a asocia neapărat jocul la pariurile sportive cu jocurile de noroc, cei mai mulți amatori din țara noastră ai acestui gen de distracție și petrecere a timpului liber, preferă pariurile sportive. Este o îndeletnicire ce presupune și ceva cunoștințe sportive, analiză și anticipație.

· Sumele de bani jucate sunt destul de mici

Pentru că jucătorii sunt în mare măsură fie persoane care încă mai au îndoieli asupra felului de operare al administratorilor acestor jocuri, fie nu dispun de prea mulți bani, cei mai mulți preferă să parieze cam o dată pe săptămână, sume sub 50 de lei.

· Cazinourile sunt încă privite ca un loc unde pot merge doar oamenii cu mulți bani

Este adevărat că, multă vreme cazinourile au fost un loc unde se distrau și puteau juca doar oamenii bogați. Astăzi acest lucru nu mai este valabil. Cazinourile online au deschis o nouă eră, una în care jocul este accesibil oricăror persoane care sunt dispuse să aloce o anumită sumă de bani pentru această formă de distracție, nu neapărat mare. Online nu mai există nici grija că ai putea fi văzut și judecat nepotrivit.

· Piața este într-o creștere continuă

Numărul mare de cazinouri stradale, dar și de cazinouri online, este cea mai clară dovadă că, încet și treptat oamenii se dezinhibă și includ și aceste variante de joc printre obiceiurile de distracție curentă. Și chiar dacă nu există statistici clare și reprezentative, generațiile care au crescut cu un computer in casă au o percepție despre jocurile de noroc online mult mai deschisă și firească.

Pentru că este un domeniu în care câștigurile și pierderile sunt la fel de posibile, jocul trebuie tratat ca atare de toți cei care îl aleg ca formă de distracție. Vârsta minimă regulamentară este de 18 ani, fie că alegi varianta cazino clasic sau cazino online.