New York este o destinatie dorita de multi, care o considera capitala lumii si un reper al arhitecturii, vietii de noapte si atmosferei bune. De aceea in fiecare an milioane de turisti viziteaza orasul. Ti-ar placea sa cunosti monumentele din New York pe care nu le poti rata? Ei bine, vi le aratam.

Monumentele din New York pe care nu le poti rata

New York este un oras imens, cu multe locuri de vizitat. Daca este prima data cand mergi, acestea, cel putin, nu trebuie ratate.

1. Statuia Libertatii

Cum sa incepem lista noastra intr-un alt mod? Statuia Libertatii este cel mai faimos dintre monumentele din New York si din intreaga lume.  S-a deschis in octombrie 1886 si a fost un cadou din partea Frantei  pentru a comemora centenarul Declaratiei de Independenta a Statelor Unite.

Pentru a ajunge acolo, luati un feribot de la Battery Park care va va duce la mica insula unde se afla statuia. Recomandarea noastra este sa cumparati bilete online si cu mult timp in avans, deoarece urcarea catre punctul de vedere a coroanei este foarte restrictionata.

2. Cladirea Empire State

Un alt dintre monumentele din New York pe care nu-l poti rata. Este, fara indoiala, cel mai faimos zgarie-nori din oras, precum si unul dintre cele mai filmate din istorie. De fapt, exista inregistrari care indica faptul ca a aparut in peste 250 de filme.

Poti avea privelisti impresionante ale orasului mare din unul dintre cele doua puncte de belvedere ale sale: cel de la etajul 86 si cel de la etajul 102. Desi acesta din urma te va costa putin mai mult, vor fi si mai putini oameni si vei fi capabil sa se bucure din plin de spectacol.

3. Podul Brooklyn

Un alt loc foarte cinematografic din oras. Podul Brooklyn a fost finalizat in 1883, iar la acea vreme era cel mai mare pod suspendat din lume. Leaga Manhattan si Brooklyn peste East River.

Are putin peste 1800 de metri lungime si din partea Brooklyn va puteti bucura de imagini fabuloase ale Marelui Mar, iluminate in special noaptea.

4. Catedrala Sf. Patrick

Este cea mai mare catedrala neogotica din America de Nord. Constructia a inceput in 1858, desi lucrarile nu s-au terminat decat 20 de ani mai tarziu. Acoperite cu marmura alba, cele doua turnuri ale sale de 100 de metri inaltime atrag atentia din exterior, iar din interior, doua organe fabuloase cu mii de tevi.

Dar, fara indoiala, cel mai curios lucru este locatia sa, in inima Manhattanului si inconjurat de zgarie-nori enormi care il fac sa para mult mai mic decat este in realitate.

5. Grand Central Terminal

Este una dintre cele mai faimoase, spectaculoase si, de asemenea, cele mai aglomerate statii din lume. A fost inaugurat in 1913 si are nu mai putin de 44 de platforme si 67 de piste. Desigur, a fost decorul pentru nenumarate filme.

Si pur si simplu, sala sa mare, cu peste o mie de metri patrati, este spectaculoasa. Asa este datorita dimensiunilor, dar si datorita decorului, constelatiile zodiacului sunt desenate pe tavanul lui si, de altfel, sunt cu susul in jos.

6. Memorialul 9/11

Unul dintre cele mai socante monumente din New York. Situat in „Zeroul Zero”,  este un omagiu adus victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

Un spatiu de amintire care ocupa locul Turnurilor Gemene. Pe unele panouri laterale se pot citi numele celor care si-au pierdut viata in atacuri si momentele care au urmat. In partea de jos este un muzeu.

Alte locuri pe care nu trebuie sa le ratati

1.Central Park

Veti avea nevoie de mai mult de o zi pentru a putea vedea o mare parte a parcului, dar nu o puteti rata . Pajistile, podurile, arcadele, lacurile, gradinile zoologice si chiar statuile care au inspirat filme va vor taia respiratia.

2. Linia inalta

Acesta este un parc care a fost realizat pe sina unui tren care nu mai era in functiune , asa ca va veti bucura de o atmosfera si de privelisti impresionante. Desi nu trebuie sa te astepti la ceva asemanator cu Central Park, este un loc plin de farmec.

3. Sala de Muzica Radio City

Acest loc este unul dintre cele mai retro din New York, pentru ca surprinde toata esenta anilor 1920. Veti putea vedea, de exemplu, dressingurile in care insusi Frank Sinatra se pregatea zilnic sa faca spectacol.

4. Insula Coney

In acest loc se pare ca timpul s-a oprit. Aici poti vedea o alta parte a orasului New York si te poti bucura de ceea ce ai stiut in copilarie, cum ar fi standuri de vata de zahar, hotdogs, carusele si cel mai vechi roller coaster din Statele Unite.