Stii cum sa iesi dintr-o relatie toxica? Daca va aflati in mijlocul unei relatii conflictuale sau banuiti ca ceea ce traiti cu partenerul dvs. merge in acea directie, aceste informatii va vor fi de mare ajutor.

CHAT202.COM va prezinta semnele care confirma faptul ca o relatie a depasit limitele sanatoase, cum sa iesiti din ea si sa mergeti mai departe pentru a va vindeca si a crede din nou in dragoste.

Ce sunt relatiile toxice?

Pentru a sti cum sa iesi dintr-o relatie toxica, primul lucru este sa stii cum sa o identifici. Si acest lucru nu este atat de usor pe cat pare.

Motivul are legatura cu sentimentele, deoarece multe dintre situatiile care pot fi considerate nesanatoase sunt recunoscute in numele iubirii.

Deci, pentru a intelege ce sunt relatiile toxice, primul pas este sa acordati atentie acestor semne in dvs., partenerul dvs. sau ambele:

Situatia afecteaza deja stima de sine.

Exista nemultumire, nefericire sau suferinta si, in ciuda acestui fapt, ciclul vicios continua.

Gradul de suferinta afecteaza deja sanatatea fizica si mentala.

Un anumit grad de depresie este evident.

Exista abuz fizic si psihologic.

Iata cateva sfaturi pentru a detecta ca relatia dvs. nu este sanatoasa, cum sa o opriti si sa o depasiti:

1. De unde stii daca o relatie este toxica?

Pentru ca o relatie sa fie considerata sanatoasa, ganditi-va la ea ca la o negociere castig-castig.

Desi in relatii acest concept nu functioneaza ca o formula matematica exacta, acesta va servi drept parametru pentru a sti daca traiti o relatie toxica.

Daca in majoritatea situatiilor din relatia dvs., vedeti ca rezultatele sunt castig-pierdere sau pierdere-pierdere, este un semn ca ceva nu este in regula.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, in relatiile toxice, exista comportamente negative.

Asa cum este cazul manipularii, comentariilor care fac rau, utilizarea cuvintelor descalificatoare, gelozia, inhibarea libertatii celuilalt, santajul emotional si / sau economic.

Dar exista un val de negare care impiedica a vedea lucrurile in mod obiectiv, victima scuza aproape intotdeauna comportamentul agresorului sau si o asuma.

Si, desi in unele tipuri de relatii toxice, exista arhetipurile victimei si ale faptuitorului, nu intotdeauna totul este negru sau alb, exista nuante.

Aparent, unul dintre motivele pentru care unele persoane se supun trairii in mijlocul acestor tipuri de relatii se datoreaza nesigurantelor si comportamentelor invatate in timpul copilariei lor.

Adevarul este ca exista mai multe motive pentru care o relatie poate deveni daunatoare, inclusiv incapacitatea de a recunoaste ca fiecare poate avea probleme din trecut nerezolvate.

La aceasta se adauga lipsa comunicarii si lipsa consensului in luarea deciziilor in cuplu.

2. Ia temperatura relatiei tale pentru a vedea daca este toxica

Daca vrei cu adevarat sa stii cum sa iesi dintr-o relatie toxica, primul pas este sa recunosti si sa identifici lucrurile care nu functioneaza corect in relatia ta.

Pentru aceasta este important sa faceti o lista cu cele mai relevante aspecte, in special cele care provoaca cea mai mare durere.

Va puteti construi propriul termometru sau puteti utiliza un test pre-proiectat, important este ca atunci cand identificati punctele de durere, decideti sa luati masuri pentru a sparge cercul vicios.

Urmatorul pas este sa intelegem ca lasarea timpului sau asteptarea schimbarii celeilalte persoane nu va rezolva nimic.

Singura persoana pe care o poti schimba esti tu insuti, ceea ce nu se intampla peste noapte, cel mai probabil ai nevoie de ajutor pentru a lua o decizie.

3. Intrebari cheie pentru a identifica daca aveti o relatie toxica

Iata o lista de concepte care va pot ajuta sa va creati propriul termometru, pentru a sti cum sa iesiti dintr-o relatie toxica.

Important este sa raspundeti cu sinceritate totala:

Impartiti treburile casnice in mod corect?

Luati decizii de comun acord?                 

Vorbiti des?    

Puteti sa va exprimati parerea fara teama de a fi criticat de celalalt?

Exista sprijin reciproc pentru avansarea personala si profesionala?

Exista acceptare si respect pentru familia si prietenii celuilalt?          

Stiti sa ascultati activ fara sa judecati?                   

Exista respect pentru spatiul celuilalt?                 

Exprima admiratie si respect unul fata de celalalt?

Exista teama de a lua decizii fara aprobarea celuilalt?             

Este evidenta increderea reciproca?                 

Simti nevoia sa verificati tot ce spune sau face celalalt?                     

Unul dintre cei doi isi impune intotdeauna criteriile pentru a lua decizii?               

Oricare dintre voi incearca sa-l tachineze, sa il jeneze sau sa-l ridiculizeze pe celalalt, in fata familiei, a prietenilor sau in public?

Exista infidelitate la vreunul dintre membrii relatiei?

Analizati raspunsurile din aceasta lista, in ele se afla raspunsul la cum sa iesiti dintr-o relatie toxica.

4. Durerea de a pune capat unei relatii toxice

Pentru a sti cum sa iesi dintr-o relatie toxica, este necesar sa recunoastem ca unele dintre acele situatii nesanatoase din relatie se intampla, deoarece intr-un fel, cealalta parte o permite, chiar daca este inconstient.

Deci, daca doriti sa iesiti dintr-o relatie de acest tip, tineti cont de aceste sfaturi:

Mai intai trebuie sa puneti capat auto-inselaciunii si sa intelegeti ca, daca relatia nu functioneaza, responsabilitatea nu va apartine absolut.

Cel mai bun mod de a scapa de partenerii toxici, solutia nu este sa amanati, daunele sunt probabil mai mari daca nu luati masuri.

Este mai bine sa puneti distanta, pentru a evita ca lucrurile sa scape de sub control.

Cand o dragoste si o relatie se termina, este necesar sa faci duelul respectiv, asta inseamna ca va durea si da, va trebui sa treci prin acea etapa pentru a o putea depasi.

Este nevoie de un anumit grad de curaj pentru a infrunta realitatea si a depasi teama de a lua o decizie radicala.

Nu va fie teama sa cereti ajutor profesional, acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a afla cum sa iesiti dintr-o relatie toxica.

Si tu, stii deja cum sa iesi dintr-o relatie toxica?

Odata ce identificati si acceptati ca nu aveti o relatie sanatoasa, atunci puteti prelua controlul asupra vietii voastre.

Ia-ti timp sa mediteaza si sa te cunosti mai bine. Reveniti la a face lucrurile care va plac cel mai mult si pe care probabil le-ati amanat din cauza relatiei.

A scapa de o persoana toxica este o modalitate buna de a lua puterea pe care o are asupra ta. Gandeste-te ca meriti mai mult.

Reveniti impreuna cu familia si prietenii, bucurati-va de compania lor. Intoarce-te la esenta ta si bucura-te de singuratatea ta.

Imaginati-va cum va veti simti cand veti lua inapoi fraiele vietii, cand veti descoperi propriul raspuns la aceasta intrebare despre cum sa iesiti dintr-o relatie toxica?