Arta realismului are mai putin de-a face cu pictura fotorealista a imaginilor si are mai mult de-a face cu subiectul realist. Realismul este o miscare semnificativa in domeniul artei, care poate fi conectata la o intelegere mai larga a ceea ce este arta.

Cand discutati despre arta, puteti conecta realismul evidentiind aspectele sale cheie si rolul sau in reprezentarea lumii asa cum apare simturilor noastre. Fotorealismul joaca un rol, dar nu este intotdeauna prezent in picturile de arta realism. Acest articol prezinta cele mai faimoase 25 de picturi cu realism.

Nighthawks

Prin fereastra mare de sticla, puteti vedea un grup mic de oameni asezati la o cina in centrul orasului la o ora oarecum mai tarziu a noptii.

Pictura Nighthawks

Inspirat de un restaurant din Greenwich Avenue, Edward Hopper creeaza o bijuterie de arta care induce privitorul la constientizare. Ca un puzzle, piesa este incompleta, iar Edward prezinta consecintele sumbre ale celui de-al Doilea Razboi Mondial pe strazile din Manhattan, unde a copilarit.
Izolarea, depravarea si o tristete intunecata sunt tot ce poti vedea cand ochii tai se hranesc cu detaliile ei.

Arta reflecta in cele din urma viata grea, lupta si agitatia indivizilor (atat barbati, cat si femei) in timpul uneia dintre cele mai intunecate zile din istoria americana si de aceea celebra piesa a fost recunoscuta si apreciata in intreaga tara si nu numai

Clinica Gross

La fel ca Edward, Thomas Eakins a fost intr-adevar renumit pentru individualitatea in lucrarile sale si de aceea The Gross Clinic este numita „ una dintre cele mai bune picturi americane create vreodata. ” Eakins il infatiseaza pe celebrul si respectatul chirurg american Samuel D. Gross afisand una dintre sesiunile sale de operatie unui grup de studenti ai Colegiului Medical Jefferson din Philadelphia.

Portretul Dr. Samuel D. Gross (The Gross Clinic) Pictura de Thomas Eakins

Operatia se intampla sa fie una ortopedica si Thomas insusi poate fi vazut in coltul din stanga sus al portretului. Tabloul emana realism si detaliaza incordarea formarii celor mai apreciate opere de arta ale lui Thomas Eakins.

Inmormantare la Ornans

In Ornans, Franta, unchiul strabun Gustave Courbet a murit si toti orasenii sunt prezenti pentru a asista la inmormantarea uneia dintre cele mai recunoscute lucrari americane din istorie.

Realismul si naratiunile socante ale lucrarii sunt ceea ce a facut din aceasta o piesa de arta clasica nu numai in America, ci si pe tot globul.

O inmormantare la Ornans, Gustave Courbet:

Aflat la o maiestuoasa 10 pe 22 ft (aproximativ 3 t0 6m), Gustave Courbet face o declaratie despre miscarea realista, provocand astfel aproape de unul singur haosul public asupra romantismului in 1850, aducand in cele din urma un punct de cotitura atat in ​​arta, cat si in miscarile religioase deopotriva. .

Stiti cum Gustave Courbet a ingropat romantismul si a dat nastere artei moderne? 

Lumea Christinei

Putin mai recent in secolul al XX-lea, Christina’s World a atins culmile de a fi una dintre cele mai preferate picturi cu realism chiar inainte de trecerea mileniului.

Andrew Wyeth a crescut in South Cushing, in Maine, aproape de o doamna misterioasa pe nume Christina Olson, care era femeia din tabloul sau din 1948, care se tara neputincioasa pe camp in adresa. Domnisoara Christina s-a intamplat sa fi suferit o tulburare musculara degenerativa care i-a restrictionat miscarea in timp ce dorea sa vada lumea, dar, in schimb, era limitata doar la un orizont simplu.

In ciuda faptului ca a primit o receptie destul de lenta, in cele din urma si-a crescut reputatia de a fi una dintre cele mai importante opere de arta cu realism.

Sora mai mare

Sora mai mare, unul dintre faimoasele picturi cu realism, arata o fata asezata confortabil pe o stanca, purtand un copil mic care dormea ​​adanc. Numele fetei pictate era fiica sa Henriette si fratele ei mai mic si fiul pictorului, Paul. In spatele Henriettei, este un orizont frumos cu cel mai verde peisaj de creat din minte.

Pictura Sora mai mare de William-Adolphe Bouguereau

Pictura Sora mai mare de William-Adolphe Bouguereau

Opera sa a avut insa o colectie permanenta si a fost plasata printre sectiunile Artele Europei. Potrivit Muzeului de Arte Frumoase din Houston, pictura a fost pentru prima data daruita institutiei, care a facut din aceasta una dintre cele mai respectate si pretuite muzee europene.

Interior

In 1968, artistul cu realism Edgar Degas a venit la una dintre cele mai complicate si incurcate expozitii ale sale.

Tabloul arata clar ceea ce pare o disputa conjugala intre doua cupluri in care femeia abia este imbracata cu un barbat rautacios in spatele ei, in umbra. Aproape totul despre aceasta arta este neclar si asta a cauzat o multime de incertitudini in randul savantilor de-a lungul anilor.

Interior de Edgar Degas

Interior de Edgar Degas

Acesti savanti au sustinut ca pictura a fost inspirata de o piesa de teatru, confruntandu-se cu lipsa ei de logica, daca nu sensul mai profund ingropat acolo.

In ciuda acestui fapt, un renumit scriitor-jurnalist reflecta apoi asupra acestei scene puternice de alta lume, potrivindu-se scena dintr-una dintre cartile sale, Therese Raguin.

Gustave Courbet, Buna ziua, domnule Courbet

Nu este surprinzator faptul ca Gustave Courbet apare din nou in aceasta lista, deoarece s-a dovedit deja a fi cu siguranta unul dintre cei mai influenti artisti ai secolului al XIX-lea, cu un realism francez imaculat.

Intalnirea (Buna ziua Monsieur Courbet) Pictura de Gustave Courbet

Intalnirea (Buna ziua Monsieur Courbet) Pictura de Gustave Courbet

Avand o dimensiune uimitoare de 129 x 149 cm, pictura franceza – Gustave Courbet, Bonjour Monsieur Courbet – a fost una dintre primele piese de arta care a creat cuvintele „Avant” (inainte) si „garda” (o trupa engleza). A fost un salut in randul trupelor de razboi care erau sustinatori ai riscului, flerului si neinfricarii si aveau abilitatea rara de a impinge liniile inamice si de a cuceri batalii. Gustave s-a asigurat ca mesajul a fost transmis; infatisandu-se ca un calator intalnind doi nobili intr-o dupa-amiaza blanda, „avangarda” il saluta.

Francezul exploreaza expresia vizuala a unui artist prin spargerea granitelor cu noile lor idei si stabilirea ritmului pentru mase.

Gleaners de Jean Francois Millet

Arta realismului descrisa de The Gleaners

Gleaners de Jean Francois Millet

The Gleaners este un tablou produs de Jean Francois Millet in 1857. The Gleaners a fost o companie de productie si numele acestui tablou a fost inspirat de acesta. In acest tablou, trei femei prezentate culeg boabele de grau. Unul dintre motivele pentru care miscarea de arta a realismului a castigat multa atentie este din cauza artistilor care au inceput sa creeze opere de arta despre viata de zi cu zi.

„Frumusetea nu sta in fata. Consta in armonia dintre o persoana si industria sa. Frumusetea este o expresie. Cand pictez o mama, incerc sa o fac frumoasa prin simpla privire pe care o da copilului ei”. – Jean Francois Millet

Spargatorul de pietre de Gustave Courbet

Arta realismului descrisa de The Stone Breakers

Spargatorul de pietre de Gustave Courbet

Spargatorul de piatra este un tablou realizat de Gustave Courbet intre 1849 si 1850. Pictorul francez a expus acest tablou in Salonul de la Paris in 1850. In acest tablou, doi tarani sunt infatisati rupand pietre in timp ce construiesc un drum.

Olympia de Edouard Manet

Arta realismului descrisa de Olympia

Olympia de Edouard Manet

Olympia este o pictura celebra de realism produsa de Edouard Manet in 1863. Pictorul francez a expus tabloul la Salonul de la Paris in 1865. O tanara nuda este infatisata pe nume Olympia cu un servitor negru care ii aduce niste flori. Victorine Meurent a fost fata care a modelat pentru acest tablou ca Olympia.

Femeie cu papagal de Gustave Courbet

Arta realismului descrisa de Femeia cu papagal

Femeie cu papagal de Gustave Courbet

Woman with a Parrot este un tablou produs de Gustave Courbet in 1866. Un alt pictor Manet a inceput sa lucreze la versiunea sa de Woman with a Parrot in acelasi an. Paul Cezanne, un alt artist, purta o mica fotografie a acestui tablou in portofel.

Nimfa surprinsa de Edouard Manet

Arta realismului descrisa de La Nymphe surpriza

Nimfa surprinsa de Edouard Manet

La Nymphe Surprise este o opera de arta realism produsa de Edouard Manet in 1861. Acest tablou este cunoscut si sub numele de „Nymphe Surprised”. Aceasta pictura poate fi vazuta la Muzeul National de Arte Frumoase din Buenos Aires si este considerata una dintre cele mai inalte colectii.

Cantareata spaniola de Edouard Manet

Arta realismului descrisa de cantaretul spaniol

Cantareata spaniola de Edouard Manet

Cantareata spaniola este un tablou produs de Edouard Manet in 1860. Acest tablou a fost finalizat in studiourile lui Manet, iar recuzita folosita in aceasta pictura a fost folosita in cel putin un alt tablou. Acest tablou poate fi vizualizat la Muzeul Metropolitan de Arta din New York.

Lise with a parasol de Pierre Auguste Renoir

Arta realismului descrisa de Lise cu o umbrela de soare

Lise with a parasol de Pierre Auguste Renoir

Lise with a Parasol este o pictura de arta produsa de Pierre Auguste Renoir in 1867. Modelul care poza intr-o padure a fost Lise Trehot in aceasta pictura pe lungime completa. Acest tablou a fost una dintre primele lucrari de succes critic ale lui Renoir.

Portretul unei femei necunoscute de Ivan Kramskoi

Arta realismului descrisa de Portretul unei femei necunoscute

Portretul unei femei necunoscute de Ivan Kramskoi

Portretul unei femei necunoscute este un tablou celebru produs de Ivan Kramskoi in 1883. Acest tablou este cunoscut si sub numele de „Femeia necunoscuta“ sau „O doamna necunoscuta”. Acest tablou al artistului rus este una dintre cele mai cunoscute opere de arta din Rusia.

Ciurutoarele de grau de Gustave Courbet

Arta realismului descrisa de The Wheat Sifters

Ciurutoarele de grau de Gustave Courbet

The Wheat Sifters este un tablou produs de Gustave Courbet in 1854. Acest tablou a fost expus la Salonul de la Paris in 1855 si apoi la cea de-a noua expozitie a Societatii Prietenilor Artei din Nantes in 1861. Se presupune ca cele doua femei sunt surorile lui Courbet.

Craniul unui schelet cu tigara aprinsa de Vincent van Gogh

Arta realism reprezentata de Craniul unui schelet cu tigara aprinsa

Craniul unui schelet cu tigara aprinsa de Vincent van Gogh

Craniul unui schelet cu tigara aprinsa este o pictura faimoasa realizata de Vincent van Gogh intre 1885 si 1886. Aceasta pictura poate fi vazuta la Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Acest tablou infatiseaza un schelet cu o tigara.

Raspunsul cazacilor din Zaporozhi catre sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman de catre Ilya Repin

Arta realismului descrisa de raspunsul cazacilor din Zaporozhi catre sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman

Raspunsul cazacilor din Zaporozhi catre sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman de catre Ilya Repin

Raspunsul cazacilor din Zaporozhi catre sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman este o pictura de arta realista produsa de Ilya Repin intre 1880 si 1891. Aceasta pictura este cunoscuta si sub numele de „Cazacii din Saporog elaboreaza un manifest”.

Balconul de Edouard Manet

Arta realismului descrisa de The Balcony

Balconul de Edouard Manet

Balconul este un tablou realizat de Edouard Manet in 1868 si 69. Acest tablou infatiseaza patru figuri pe un balcon, unul stand si toti ceilalti in picioare. Acest tablou a fost expus pentru prima data la Salonul de la Paris in 1869. Acest tablou poate fi vazut la Musee d’Orsay din Paris.

Familia Bellelli de Edgar Degas

Arta realism reprezentata de Familia Bellelli

Familia Bellelli de Edgar Degas

Familia Bellelli este un tablou produs de Edgar Degas intre 1858 si 1867. Acest tablou este cunoscut si sub numele de „Portret de familie”. Acest tablou poate fi vizualizat la Musee d’Orsay din Paris. In acest tablou sunt reprezentati matusa lui Degas, sotul ei si cele doua fiice ale ei mici.

Mama lui Whistler de James McNeill Whistler

Arta realismului descrisa de mama lui Whistler

Mama lui Whistler de James McNeill Whistler

Mama lui Whistler este un tablou produs de James McNeill Whistler in 1871. Mama artistului american, Anna McNeill Whistler este subiectul acestui tablou. Acest tablou poate fi vazut la Musee d’Orsay din Paris, deoarece a fost cumparat de statul francez in 1891.

Bautorul de absint de Edouard Manet

Arta realismului descrisa de The Drinker Absinthe

Bautorul de absint de Edouard Manet

Bautorul de absint este o pictura de Edouard Manet in 1859. Bautorul de absint este prima opera originala majora si admirata a lui Manet. Este un portret in lungime completa care infatiseaza un om alcoolic, pe nume Collardet, care a frecventat zona din jurul Luvru din Paris.

Concluzie

Traim intr-o lume moderna cu atat de multe probleme urgente, inclusiv neglijarea artei adevarate.

Arta realismului se dovedeste a fi ceea ce trebuie sa ne intoarcem cu totii pentru a reflecta asupra acestor probleme, avand in vedere puterea sa de a documenta cultura contemporana, transmitend in acelasi timp detaliile de baza si consecintele actiunilor si deciziilor pe care le luam. Arta realismului intareste si perfectioneaza abilitatile unui artist adevarat si este ceea ce are nevoie lumea astazi.